Novosti|

Belišćanski klub predstavljalo je 13 kajakaša, kajakaŠica, kanuista i kanuistica koji su kući ponijeli 14 medalja. Sve utrke veslale su se na 500 metara. Kajak klub Belišće predstavljali su: u kategoriji MK1 škola kajaka djevojčice Klara Čakalić koja se okitila srebrom. MK1 škola kajaka dječaci Ian Andraković koji je u cilj uveslao drugi te također osvojio srebrnu medalju, David Grgić koji je za sjajno četvrto mjesto također nagrađen medaljom, kao i Teo Krznarić te Mihael Svrtan koji su u cilj uveslali peti i šesti. U kategoriji MK2 škola kajaka dječaci Ian Andraković i Leon Potočki uvjerljivom pobjedom okitili su se zlatom, dok su u istoj utrci David Grgić i Dominik Savić osvojili broncu. U kategoriji MK2 mlađe kadetkinje belišćanski klub predstavljale su Paula Savić i Mia Stojaković te se okitile srebrom. Leon Potočki u kategoriji MK1 mlađi kadeti okitio se također srebrnom medaljom, dok je Dominik Savić utrku završio na devetom mjestu. U kategoriji MK1 mlađe kadetkinje medalja je izmakla Pauli Savić koja je utrku završila četvrta, a Mia Stojaković šesta. Filip Arsenić u kategoriji K1 kadeti bio je također nadomak medalji te utrku završio na 4. mjestu.
Prava senzacija je bila kanuistica Ana Funtak koja je u muškoj konkurenciji u utrci C1 juniori osvojila najsjajniju zlatnu medalju te u cilj uveslala ispred svog kolege Jana Kukeca, drugoplasiranog srebrnog kanuista. Istu utrku Bruno Mesić iz belišćanskog kluba odveslao je nadomak medalji te u cilj uveslao četvrti.

Na otok Rab belišćanski sportaši stigli su dan ranije, 24. svibnja te su i ove godine počašćeni od strane obitelji Krišković koja ih je dočekala raširenih ruku u svom Restoranu Vojko.

Iskoristili su i sunčan vikend za malo kupanja u moru u kojem su posebno djeca zasluženo uživala.

Mlade nade Kajak Kluba Belišće pokazali su da je svjetla budućnost pred njima i već sada polako prate stope starijih članova kluba koji su im uzor. Pred njima je 2. Utrka kupa RH koja se održava 8. lipnja u Hrvatskoj Kostajnici. Želimo im puno uspjeha i držimo fige da nastavak sezone bude još bolji i s još vise medalja.

Tekst: Ivan Orešković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content