Novosti|

U subotu 12.5.2018.g. belišćanski su planinari bili na Papuku u organizaciji HPD „Bršljan-Jankovac“ iz Osijeka. U selu Humljani okupilo se gotovo 200 planinara iz 16 planinarskih društava iz Hrvatske, ali i inozemstva. Nakon druženja i pozdravne riječi domaćina, u 10 sati krenulo se na staze. Tridesetak planinara odlučilo se za glavnu stazu -Jubilarni jankovački planinarski put, duljine oko 18 km. Trasa staze je: Humljani-Krajna-vrh Rust-potok Velika Radetina-vrh Veliki Razboj-Jankovac. Dio planinara pošao je Jungovom stazom duljine oko 5 km, iz Drenovca do Jankovca, a dio najkraćom stazom –makadamom sat vremena do Jankovca.

Vrijeme je dobro poslužilo planinare prvi dio staze no pred kraj puta pratila ih je jaka kiša.

Po dolasku pred dom na Jankovcu jedna skupina planinara otišla je kući, a ostali su posjetili slap te provodili vrijeme veslajući na jezeru.

Oko 17 sati dočekali su pridošle planinare s glavne staze, među njima i dječaka iz Like (10 godina), koji je primio posebno priznanje kao najmlađi sudionik staze. Još neko vrijeme proveli su u ugodnom druženju te u predvečerje  zadovoljni stigli kući.

Tekst i fotografije: Nada Donković, tajnica

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content