Novosti|

Nakon označavanja početka Dječjeg tjedna oslikavanjem pločnika u središtu grada 5. listopada ove godine i susreta članica Društva „Naša djeca“ Belišće sa zamjenikom gradonačelnika Domagojem Varžićem, Dječji tjedan nastavio se predstavom „Šareni svijet Balončice pričopričalice“ u organizaciji DND-a za djecu u vrtiću i niže razrede osnovne škole. Poučna predstava o bojama i obitelji oduševila je svu djecu.

U srijedu prijepodne učenici 4.c i 4.d razreda pripremili su prigodan program za djecu iz vrtića. Program “Djeca djeci” prošao je u smjehu i veselju. Nakon toga održana je projekcija filma Maša i medvjed u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom.

Zadnji radni dan Dječjeg tjedna učenici su na školskom igralištu imali priliku uživati u programu „Želim postati vatrogasac“ gdje su im članovi DVD-a Belišće prezentirali vatrogasnu vježbu koju izvode mladi članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva od 6 do 12 godina. Prisutnim učenicima i djeci iz Dječjeg vrtića prikazane su osnovne radnje rukovanja s vatrogasnim aparatom i gašenje zapaljene tepsije s tekućinom, te rad s vatrogasnim vozilom i gašenje požara vodom i pjenom. Prisutni učenici su sa zanimanjem pratili program, a pojedini su sami pokušali gasiti požar uz stručni nadzor prisutnih vatrogasaca.

Za kraj Dječjeg tjedna članice Društva „Naša djeca“ sudjelovale su na Fesivalu bundeva na kojem su prodavale kolače koje su same ispekle. Iz DND-a zahvaljuju vrijednim mamama koje su poklonile svoje kolače, a sav prihod bit će iskorišten za buduće aktivnosti Društva.

Dječji tjedan tradicionalna je godišnja aktivnost posvećena djeci, a održava se u prvom punom tjednu mjeseca listopada. Grad Belišće kao grad prijatelj djece uvelike podržava ovakve sadržaje i programe, a potiče i rad Društva „Naša djeca“ koje svojim radom iznimno doprinosi kvalitetnijim i sadržajnijim životima najmlađih članova društva.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content