Novosti|

U organizaciji Udruge Zvono Belišće i Turističke zajednice grada Belišća, 9. i 10. listopada na Trgu Ante Starčevića održan je tradicionalni 9. festival bundeva. Kao i svake godine, festival je organiziran u svrhu promoviranja socijalnog poduzetništva, kućne radionosti, održivog razvoja i socijalne kohezije. Program festivala bio je bogat i raznovrstan. Prvoga dana festivala, 9. listopada, posjetitelji su uživali u rezbarenju bundeva, dok je u večernjim satima na programu je bila modna revija na kojoj su se predstavile dizajnerice: Mira Anić iz Belišća, Jadranka Franceško iz Slavonskog Broda i Suzana Jugović iz Gata. Večernji program bio je upotpunjen nastupima plesne skupine Shine iz Osijeka i žonglera iz kluba mladih Garaža. Na kraju večeri posjetitelji su imali priliku uživati u koncertu JazzyBella.

Drugoga dana festivala, 10. listopada, na Trgu Ante Starčevića moglo se vidjeti više od 50 izlagača raznovrsnih prirodnih proizvoda od bundeva. Kod izlagača se moglo pronaći: hrane, pića, kolača, bučinog ulja, prirodne kozmetike, ljekovitog i začinskog bilja i još puno toga. Najmlađe posjetitelje najviše je obradovalo iscrtavanje dječjih lica u kućici kod tete Jesenke, te kočija u obliku bundeve. I tada su se posjetitelji mogli okušati u radionici rezbarenja bundeva, no i nekim novim radionicama: izviđačkoj radionici, radionici slame i žonglerskoj radionici, te u likovnoj koloniji udruge Bel Art. Udruga Kotličari Belišće po povoljnim cijenama pripremila je ručak za sve posjetitelje 9. festivala bundeva.

Organizaciji 9. festivala bundeva uvelike su doprinijeli Grad Belišće, Kombel d.o.o., Hidrobel d.o.o. te Vatrogasna zajednica grada Belišća, ali i više od 15 volontera Lokalnog volonterskog centra Zvono.

Zahvaljujući raznovrsnom programu, velikom broju izlagača i posjetitelja, može se reći kako je festival bundeva i ove godine bio izuzetno uspješan, te se veselimo jubilarnom 10. festivalu bundeva sljedeće godine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content