Novosti|

U subotu, 18. veljače održana je izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinogradci na kojoj se kroz izvješće tajnik Stjepan Galošević pred članovima društva i gostima osvrnuo na sve najvažnije aktivnosti u radu tijekom 2011. godini. Na skupštini je posebno istaknuto „pomlađivanje“ društva mladim snagama, čime stariji vatrogasci dobivaju potvrdu da ne moraju strahovati o budućnosti DVD-a Vinogradci. Uz redovne sjednice Upravnog odbora, tijekom 2011. godine održane su i dvije sjednice cijelog društva, na kojima se raspravljalo o problemima u društvu, kao i o aktivnostima. Od aktivnosti treba istaknuti prikupljanje članarine podupirućih članova, sudjelovanje ekipe djece na Susretu vatrogasne djece i mladeži u Belišću, obilježavanje blagdana Svetog Florijana, sudjelovanje u organizaciji Vatrogasnog kupa VZG Belišće, aktivnosti tijekom svibnja – mjeseca zaštite od požara, kao i sve poduzete preventivne mjere. U kolovozu su posjetili dugogodišnje prijatelje u DVD- u Retfala, s kojima su posjetili Đakovo, njihove vatrogasce, muzej, katedralu te ergelu konja. Tek u listopadu su imali intervenciju gašenju požara mlade šume. U toj je intervenciji sudjelovalo devet vatrogasaca potpomognutih cisternom Belje, a uz pomoć vatrogasaca iz Veliškovaca, Tiborjanaca, Bocanjevaca i Belišća.

U protekloj godini društvo se suočavalo s puno problema, no zbog toga ne treba plakati i biti tužan, jer u svemu lošem ima i dobroga. Jedna od „loših“ stavaka je neaktivnost i nezainteresiranost nekih članova DVD-a Vinogradci, ne samo za rad u našem društvu, već za rad u bilo kojoj organizaciji. Mladi žive u nekom svom svijetu, imaju drugačije razmišljanje u skladu s kojim se i ponašaju, dok oni stariji imaju svoje obveze na radnim mjestima, u kući i oko kuće, te su okupirani svojim problemima, istaknuo je u izvješću tajnik Galošević.

Članstvo

U Dobrovoljno vatrogasno društvo Vinogradci učlanjeno je sedam pripravnika, 14 vatrogasaca (12 muških, dvije ženske), osam vatrogasaca I. klase, pet dočasnika, 16 djece od 6 do 12 godina (8 djevojčica, 8 dječaka), osam članova mladeži (4 djevojke, 4 mladića) te 20 operativnih članova (2 žene, 18 muških). Prema starosnoj dobi, u DVD-u Vinogradci je 20 članova staro od 18 do 40 godina, osam članova je između 41 i 55 godina, dva člana imaju između 55 i 65 godina, dok su tri člana starija od 65 godina.

Uz neke manje nedostatke, društvo je vrlo dobro opremljeno osobnom i skupnom vatrogasnom opremom, iako se svi možemo složiti da vatrogasne opreme nikada nije dovoljno, istaknuto je u izvješću. Društvo ostvaruje dobru suradnju sa susjednim vatrogasnim društvima, kao i s Vatrogasnom zajednicom Grada Belišća, te s mjesnim nogometnim klubom. Posebno smo ponosni na prijateljstvo s DVD-om Retfala, te im zahvaljujemo na gostoprimstvu tijekom jednodnevnog druženja, na kraju izvješća navodi Galošević, te se zahvaljuje na financijskoj pomoći VZG Belišća, Osječko – baranjskoj županiji, Gradu Belišću, te svim članovima.
Želja nam je da i nadalje budemo aktivno uključeni u ovu humanu akciju zaštite od požara, čuvanja svojih i tuđih materijalnih dobara i ljudskih života, na kraju je istaknuo tajnik DVD-a Vinogradci Stjepan Galošević.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content