Grad za mlade, Novosti|

U petak, 11. veljače 2022., u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg, izvedena je premijera predstave “Selfie” na engleskom jeziku.

Predstavu je izvela Dramska skupina mladih Amaterskog kazališta Belišće pod vodstvom profesorice engleskog i njemačkog jezika Ljiljane Vučković. U predstavi su glumili Domagoj Lovošević, Ema Vujičić, Helena Slačanac, Laura Kupanovac, Leonarda Nago, Luka Kuhar, Nina Majdenić i Sofija Mihaljević, a za tehnički dio bila je zadužena Josipa Krišković.

Druga po redu predstava na engleskom jeziku odlično je prihvaćena od strane publike, te privukla brojne nove posjetitelje u belišćansko kazalište. Mladi glumci pokazali su veliki glumački talent i odlično poznavanje engleskog jezika te su bili vrlo uvjerljivi u svojim ulogama. Vizualni dio projekcije fotografija uvelike je pridonio cijeloj radnji predstave te joj dodao na originalnosti.

Podsjetimo, predstava prati osam adolescenata koji se suočavaju s problemima koji su česti među mladima. Likovi traže izlaz iz različitih situacija (rastava roditelja, opterećenost vlastitim izgledom i kilogramima, uspjeh u školi, nasilje, bolest, loše mišljenje o sebi i slično). Grupa dokumentira svoje probleme klik po klik – selfie projekcijama koje upotpunjuju samu radnju. Kroz predstavu pratimo kako likovi uče puno toga o sebi i o životu, kako se mijenjaju te na kraju shvaćaju da bit nije u onome što drugi ljudi vide u nama nego je bitno pronaći i prihvatiti sebe onakvima kakvi jesmo. Predstava “Selfie” nastala je prema tekstu Bradleyja Haywarda.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content