Novosti|

Prije nekoliko dana održana je redovna izborno-izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Belišće uz nazočnost predstavnika lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19. Skupštini VZG-a Belišće nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković i zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić.

Usvojena su izvješća o radu i financijama VZG Belišća u protekloj godini te planovi rada i financija za 2022. godinu. Na prijedlog Komisije za organizacijska i financijska pitanja, jednoglasno su izabrani kandidati za dužnosnike u tijelima belišćanske vatrogasne zajednice, a vrijedi spomenuti kako je za predsjednika ponovno izabran Nikica Mužević, Dubravko Čovčić će i dalje biti zapovjednik, a Ivan Vincetić zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Belišća.

Tom je prilikom objavljena kandidatura Nikice Muževića za predsjednika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije i Dubravka Čovčića za zamjenika člana VZ OBŽ u Skupštini Hrvatsko vatrogasne zajednice.

Predstavnicima belišćanskih dobrovoljnih vatrogasnih društava potom se obratila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, čestitajući im na ostvarenim rezultatima i zahvalivši na svemu što čine za boljitak vatrogastva i zaštitu od požara na području Grada Belišća. Ujedno je istakla brigu o vatrogastvu na području Belišća i prigradskih naselja, spomenuvši kako se u skladu s financijskim mogućnostima ulaže i u vatrogasne domove. Županijski zapovjednik Zdravko Cvenić naglasio je kako će belišćanska Vatrogasna zajednica sredinom godine dobiti kombi vozilo, koje je financirano sredstvima Hrvatske vatrogasne zajednice, a izvijestio je okupljene i o otvaranju vatrogasne škole na području Osječko-baranjske županije, čime će se olakšati mogućnost prekvalifikacije za profesionalnog vatrogasca.

Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content