Novosti|

Treća večer ovogodišnjih 42. Rombergovih glazbenih večeri, manifestacije posvećene jednom od najpoznatijih skladatelja glazbe za mjuzikle, operete i filmove prve polovine 20. stoljeća, Sigmundu Rombergu, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, bila je rezervirana za natjecanje pjevača amatera Belišćanski superglas, u petak 16. studenog 2018. godine.

Na jedinom programu natjecateljskog karaktera, koji se ove godine održao 21. put u sklopu Rombergovih glazbenih večeri, stručni žiri u sastavu Valentina Gyerek, profesorica glazbene kulture, dugogodišnja vokalna solistica Amaterskog kazališta i pobjednica mnogih ovakvih natjecanja, Zoran Kuna, frontman sastava Džentlmeni i nekadašnji član Amaterskog kazališta Belišće i Jure Smajić, zborovođa i solo pjevač, nisu imali nimalo lak zadatak izabrati Belišćanski superglas 2018. godine između 14 odličnih natjecatelja. Publici i stručnom žiriju predstavili su se: Elizabeta Balković, Valeria Jacek, Petra Cvetković, Ivan Mihić, Verena Nađ, Josipa Krišković, Ivan Matić, Kristina Perak, Lukas Kuić, Nora Pastulović, Martina Brinclik, Boris Ivanković, Dora Vuraić i Marija Križanac.

Prvo mjesto prema ocjeni stručnog žirija ponijela je Valeria Jacek s pjesmom Sve smo mogli mi, drugo mjesto osvojio je Lukas Kuić otpjevavši pjesmu Hello, dok je treće mjesto zauzela Petra Cvetković izvevši pjesmu Poslije nas.

Brojna publika, koja iz godine u godinu pokazuje veliko zanimanje za ovaj glazbeni program i ispuni dvoranu do posljednjeg mjesta, također je imala pravo glasa. Na glasačkom listiću koji je svaki posjetitelj dobio na ulazu u dvoranu, svatko je imao priliku dati svoj glas natjecatelju po izboru. Srce publike, a time i najveći broj glasova, osvojio je Lukas Kuić. Najbolji među izvođačima primili su priznanja i poklone koje je osiguralo Amatersko kazalište Belišće, a uručili su ih tajnica AK Belišće Ana Šikić i ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina.

Sve natjecatelje i ove je godine pratio Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće u sastavu: na gitari i voditelj orkestra Zvonimir Iveković, klavijature Davor Novaković, bas gitara Željko Čorba, bubnjevi Leo Ižaković, udaraljke Denis Knežević i akustična gitara Matej Vidranski. Voditelj programa bio je član Amaterskog kazališta Marko Glavica, koji je izvrsnim vođenjem i zanimljivim dosjetkama stvorio odličnu atmosferu među publikom, ali i “razbio” tremu među izvođačima. Za tehničku realizaciju programa bili su zaduženi Zvonimir Iveković i Dominik Špoljarić.

42. Rombergove glazbene večeri završavaju u petak, 23. studenog 2018., programom pod nazivom ”Večer mjuzikla” u kojem će nastupiti Zabavni orkestar i solisti AK Belišće, a ulaznice po cijeni od 15 kuna možete rezervirati na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i Facebook stranicu Centra za kulturu.

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji, Darko Jančikić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content