Novosti|

U četvrtak, 1. rujna 2022. godine, zauvijek nas je napustio naš sugrađanin, voljeni suprug, otac i djed, dragi prijatelj i poštovani prvi gradonačelnik Grada Belišća – Željko Klanjšček.

Željko Klanjšček rođen je 10. svibnja 1944. godine u Velikoj Gorici. Završio je srednju drvno-prerađivačku školu. Godine 1962. zapošljava se u Kombinatu „Belišće“ gdje je radio do 1993. godine na raznim stručnim, odgovornim i rukovodećim mjestima, kao poslovođa, zatim rukovoditelj u Tvornici mehaničke prerade drva, a od 1990. do 1993. godine kao direktor Transporta.

Godine 1993. izabran je za prvog načelnika Općine Belišće nakon osamostaljenja Republike Hrvatske, a od 1997. do 2001. godine obnaša dužnost prvog gradonačelnika Grada Belišća. 

Kao aktivan član Hrvatske demokratske zajednice svojim je djelovanjem obilježio politički život grada.

Bio je veliki zaljubljenik u nogomet, kojim se u mladim danima aktivno bavio. Nastupao je za prvu ekipu NK Belišće u prvoj polovici 1960-ih godina, a kasnije je bio i aktivni član veteranske ekipe.

Željko Klanjšček je kao načelnik i gradonačelnik sav svoj intelektualni i fizički potencijal nesebično darovao za dobrobit svoga grada i svojih sugrađana te je svojim angažmanom, trudom i zalaganjem dao izniman doprinos njegovu razvoju, ostavivši velik i nezamjenjiv trag u području političkog i društvenog života.

Svojim je aktivnim zalaganjem i djelima zavrijedio poštovanje sugrađana, ali i budućih generacija Belišća. Spomenimo samo neka postignuća: poslijeratnu sanaciju stambenih zgrada, osnivanje komunalne tvrtke, izgrađenu zonu male privrede, plinofikaciju cijelog područja grada, vodoopskrbu prigradskih naselja, obnovu, proširenje i opremanje društvenih domova u prigradskim naseljima, obnovu omladinskog doma u Belišću, uvedene studentske kredite, proširenje sportske dvorane uz osnovnu školu, izgradnju crkve u Kitišancima i Gorici Valpovačkoj i uređenje svetišta sv. Ane…

Tužni smo jer odlazi skroman i vrijedan čovjek, ustrajan u radu, uvijek pristupačan i dobre volje, ali smo i ponosni što smo ga poznavali. U nadi ponovnog susreta, sa zahvalnošću za sav njegov doprinos, čuvat ćemo uspomenu na prvog gradonačelnika grada Belišća Željka Klanjščeka.

Gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, sa svojom zamjenicom Ljerkom Vučković, predsjednikom i članovima Gradskog vijeća grada Belišća te djelatnicima Gradske uprave grada Belišća, najbližima izražava iskrenu sućut.

Počivao u miru!

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content