Novosti|

Park hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u Belišću i ove je godine osvijetljen svijećama upaljenima u znak sjećanja na sve žrtve za slobodu Hrvatske.

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u utorak, 17. studenoga, Koordinacija udruga iz Domovinskog rata organizirala je prigodan program „I u mom gradu Vukovar svijetli“, koji je počeo uz himnu i domoljubne pjesme. Za prigodan recital zaslužne su bile učenice Željka Kobzi i Patricia Pilav iz 2.a razreda Opće gimnazije Srednje škole Valpovo uz podršku profesorice Jasne Vuković, dok je službu riječi i prigodnu molitvu predvodio belišćanski župni vikar fra Mirko Mišković. Pridržavajući se epidemioloških preporuka, predstavnici Grada Belišća, predvođeni zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković, predstavnici braniteljskih i drugih udruga i institucija, te mnogi Belišćani svih generacija svojom su svijećom pokazali da sjećanje na događaje od prije 29 godina i dalje živi, jer „grad – to smo mi“, a Vukovar je svijetlio ne samo na ovom zajedničkom mjestu odavanja počasti, već i na nebrojeno mnogo prozora u cijelom Belišću i prigradskim naseljima.

Ove se godine po prvi put Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga, obilježava kao državni praznik. Njime se prisjećamo se svih žrtava Domovinskog rata te Vukovara i Škabrnje, simbola zajedništva, herojstva i ustrajnosti naših branitelja. Dostojnim odavanjem počasti, osobitu zahvalnost izražavamo svim našim braniteljima na žrtvi koju su podnijeli i čiji su životi trajno utkani u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske, poručuju iz Grada Belišća.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content