Novosti|

     Dana 29. listopada 2021. godine, u nazočnosti brojnih članova udruge HVIDR-a Belišće održana je 3. Redovna izvještajno – izborna sjednica Skupštine udruge HVIDR-a  Belišća u prostorijama DVD-a Belišće, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama zaštite od bolesti COVID-19.

Skupština koju je otvorio Predsjednik udruge HVIDR-a Belišće gosp. Pavo Milekić otpočela je intoniranjem Himne, a potom je minutom šutnje odana počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i članovima udruge HVIDR-a Belišće.

Tom prigodom, gosp. Milekić se u ime udruge i svoje osobno ime zahvalio članovima Predsjedništva udruge, Nadzornog odbora i Suda časti te aktivnom članovima udruge koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u provedbi aktivnosti i Projekata udruge od njenog osnutka 2013. godine do danas i svojim marljivim i nesebičnim radom doprinijeli da udruga HVIDR-a Belišće, unatoč brojnih teškoća s kojima se susretala, danas bude na ponos i zadovoljstvo svojim članovima i lokalnoj samoupravi te primjer jedne vrlo uspješne i dobro organizirane udruge hrvatskih branitelja, Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

Potom je podnio izvješće o radu udruge za mandatno razdoblje i 2021. godinu te plan rada udruge za mandatno razdoblje 2021-2025. godinu iz kojeg je razvidan kontinuitet dosadašnjeg rada i realizacija niz aktivnosti i projekata vezanih za promicanje vrijednosti Domovinskog rata, rješavanje socijalnih, pravnih i zdravstvenih problema članova udruge, te na humanitarne aktivnosti, obilježavanje značajnih obljetnica i datuma, osiguranje sredstava za rad udruge, druženje članova, sport i rekreaciju članova udruge, kulturno-zabavne aktivnosti, suradnju s udrugama proizašlih iz Domovinskog rata grada Belišća, Valpovštine, Osječko-baranjske županije i RH. Stjecanje novih znanja i vještina i briga o zapošljavanju nezaposlenih članova obitelji udruge kroz .Projekt Zaželi „Snažne žene“ u kojem je udruga HVIDR-a Belišće u 2021. godini, zajedno s partnerima, LAG-om Karašica Petrijevci i Udrugom umirovljenika grada Belišća, zaposlila 12 nezaposlenih žena.

Na kraju svog obraćanja još jednom se zahvalio lokalnoj samoupravi, gradu Belišću i gradonačelniku grada Belišća dr. Dinku Buriću, na razumijevanju i pomoći koju ukazuje svih ovih godina, a za koju se nada da neće izostati i u narednom razdoblju.

Jednoglasnom odlukom Skupštine izabrani su slijedeći članovi tijela udruge:

Za Predsjednika udruge HVIDR-a Belišće jednoglasnom odlukom Skupštine izabran je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, umirovljeni bojnik HV-a, PAVO MILEKIĆ iz Belišća;

Za Dopredsjednika Udruge izabran je TOMISLAV LOVRIĆ iz Belišća;

Za Predsjednika Nadzornog odbora izabran je ZDENKO HORVAT iz Ladimirevaca;

  1. MARIO BUDIMČIĆ  iz Valpova – član
  2. JOSIP HRŠAK iz Veliškovaca – član

Za predsjednika Suda časti izabran je SINIŠA BRAJDIĆ iz Belišća;

  1. DAMIR JELIĆ iz Belišća – član
  2. GORAN ŠPOLJARIĆ iz Ladimirevaca – član

Predsjedništvo udruge HVIDR-a Belišće čine:

ZLATKO JANKOVIĆ iz Bizovca, ZLATKO VUKOVIĆ iz Bizovca, STJEPAN BREZAK iz Samatovaca, MIRON IVKOVIĆ iz Ladimirevaca, ANTE PETROVIĆ iz Valpova, DOMINIK KUPANOVAC iz Valpova, ZDRAVKO FLAJC iz Valpova, BRANKO TUTNJEVIĆ iz Belišća i STJEPAN KENĐELIĆ iz Belišća.

            Po završetku rada Skupštine novoizabrani predsjednik udruge HVIDR-a Belišće gosp. Pavo Milekić se u ime izabranih zahvalio Skupštini na ukazanom povjerenju i dodao da će izabrani članovi tijela udruge u vremenu koje je pred nama to povjerenje nastojati opravdati.

Ovim riječima zaključen je rad 3. Redovne Izvještajno – izborne Skupštine udruge HVIDR-a Belišće.

Sjednica Skupštine završila je u 19.30 sati nakon čega su se članovi udruge i gosti nastavili družiti uz prigodan domjenak organiziran u službenim prostorijama Udruge.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content