Novosti|

U nedjelju, 28. kolovoza 2016. godine, u Brođancima, mjestu 20-ak kilometara udaljenom od Belišća, u kojem se svake godine odvija jedna od najstarijih tradicionalnih manifestacija u Hrvatskoj-Olimpijada starih športova, po treći puta, sudjelovala je i Udruga HVIDR-a Belišće.

Tisuću sudionika iz 12 hrvatskih županija u konkurenciji seniora, seniorki i mladih uzrasta pokazalo je u nedjelju svoje umijeće u povlačenju užeta, bacanju kamena s ramena, kozani, ringlanju i mnogim drugim disciplinama izvornih starih športova koji se prezentiraju na Olimpijadi u Brođancima.

U vrlo jakoj konkurenciji 30 ekipa, u disciplini kozana, predstavnici natjecateljske ekipe Udruge HVIDR-a Belišće, u sastavu Branko Bobinac, Pavo Matković i Stjepan Hange bili su drugi i osvojili srebrnu medalju. Ovo, za Udrugu HVIDR-a Belišće, značajno natjecanje, samo je poticaj za 45. jubilarnu Olimpijadu starih športova 2017. godine na kojoj se očekuje potvrda ovogodišnjeg uspjeha i još bolji rezultat u nekim drugim disciplinama za koje će se udruga pripremiti.

Olimpijadu starih športova otvorio je osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin, a olimpijski plamen upalio je višestruki europski, svjetski i olimpijski osvajač medalja David Šain koji je tom prigodom rekao da se osjeća počašćenim što može upaliti olimpijski plamen.

U svečanom mimohodu svih sudionika posebnu su pozornost privukli kuburaši iz Pregrade.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content