Novosti|

Udruga HVIDR-a Belišće u sklopu projekta „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“ u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja Republike Hrvatske dana 10. lipnja 2018. organizira jednodnevni izlet djece i mladih te članova obitelji hrvatskih branitelja u Vukovar.

Izlet djece i mladih te članova obitelji hrvatskih branitelja na tematiku Domovinskog rata Udruga HVIDR-a Belišće provodi odlaskom u Grad heroj – Vukovar tijekom kojeg nastoji upoznati što veći broj djece i mladih te članova obitelji hrvatskih branitelja grada Belišća i Valpovštine s istinom i stradanjem grada Vukovara u Domovinskom ratu. Ukazati im na potrebu očuvanja digniteta i promicanja vrijednosti Domovinskog rata u cilju zaštite časti, ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata i civilnih žrtava koji su sudjelovali u obrani grada Vukavara i Republike Hrvatske te podizanja svijesti o važnosti zaštite temeljnih vrijednosti Domovinskog rata.

 • Datum polaska: lipnja 2018. godine (nedjelja)
 • Vrijeme polaska: 08,00 sati
 • Dolazak u Vukovar: 9,00 sati
 • Vrijeme povratka: nakon obilaska – po dogovoru
 • Mjesto polaska:  Belišće – autobusni kolodvor
 • Cijena izleta: 00,00 kuna.

 

PROGRAM JEDNODNEVNOG IZLETA – POSJETA:

 1. Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991 (09,00 sati)
 2. Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar
 3. Spomen dom Ovčara
 4. Masovna grobnica Ovčara
 5. Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru
 6. Spomen – obilježje Vodotoranj
 7. Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti

Sukladno navedenom, molimo zainteresirane da pravodobno izvrše prijavu za izlet kako bi što kvalitetnije izvršili pripremu i realizaciju istog.

Ukoliko biste imali potrebu za dodatnim informacijama, obratite se na kontakt tel/mob: 099 690 9114 – predsjednik udruge HVIDR-a Belišće, gosp. Pavo Milekić.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content