Novosti|

Slikarska kolonija pod nazivom ”Poklon za budućnost” održana je u Petrovaradinu u okruženju crkve Gospe Snježne na Tekijama, a organizator je Hrvatski kulturni centar iz Novog Sada. Na ovoj humanitarnoj likovnoj koloniji sudjelovali su umjetnici iz Novog Sada, Subotice, Sombora, Vukovara, Osijeka i Belišća, a dočekali su ih i pozdravili predstavnici Grada Novog Sada, članovi Gradskog vijeća Dalibor Rožić i Aleksandar Kravić.

Prema riječima direktora Dragana Dražena Ilića, Hrvatski kulturni centar osnovan je s ciljem unaprjeđenja, suradnje i razumijevanja na polju kulture, obrazovanja i dobrosusjedskih odnosa između Republike Srbije i Republike Hrvatske. Bavi se očuvanjem jezika, kulture, umjetnosti i hrvatskih spomenika kulture u Srbiji, a samostalno funkcionira od 2013. godine.

Budući da ova kolonija ima humanitarni karakter, slikari Bel-Arta Jadranka Berak, Antun Sabo, Dragan Đurković i Tin Lacković rado su se na nju odazvali. Slikali su u tehnikama ulja na platnu i akrila te su za ovu priliku naslikali 6 umjetničkih djela.

Slike nastale na koloniji ”Poklon za budućnost” bit će prodane na aukciji, a novac će biti uplaćen Klinici za ginekologiju i primaljstvo KCV u Novom Sadu.

Tekst i fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content