Novosti|

I ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, dana 08. listopada, započinje već tradicionalnu  zajedničku akciju svih društava  Hrvatskog Crvenog križa: Solidarnost na djelu 2020.

Radi zaštite zdravlja naših sugrađana, učenika i volontera kao i ostalih sudionika ove velike humanitarne akcije, obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju radi sprječavanja širenja zaraze uzrokovane COVID- 19, akcija se neće provoditi kao svih prethodnih godina.

Akcija je odobrena od strane  Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko baranjske županije a donacije se mogu uplatiti na poseban račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb d.d. ili putem uplatnica koje će,  tijekom današnjeg dana,  biti podijeljene po kućanstvima na cijelom području Valpovštine.

IBAN:HR 98 2340 0091 5108 0343 8

Kao i prethodnih godina prikupljena financijska sredstva namijenjena su za djecu slabijeg imovnog statusa, za školske ili druge potrepštine, školske izlete i ekskurzije, kao i za  kupnju hrane, odjeće, obuće, higijenskih potrepština i dr. za naše najsiromašnije, koji nemaju niti za osnovne životne potrebe.

Tijekom cijelog mjeseca listopada, svakim radim danom od 9:00 do 12:00 sati, svi oni koji žele, mogu donirati hranu (brašno, ulje, trajno mlijeko, tjesteninu, rižu, konzerviranu hranu, dječju hranu i sl.), higijenu, deke, pokrivače, odjeću, obuću, dječju opremu, školski pribor i dr. u Crveni križ Valpovo.

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji sudjeluju u ovoj najvećoj humanitarnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa i kod naših sugrađana potiču humanost, solidarnost  te osjećaj suosjećanja i međusobnog pomaganja onima kojima je to najpotrebnije.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content