Novosti|

I ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo provodi već tradicionalnu akciju Hrvatskog Crvenog križa: ”Solidarnost na djelu 2018.”
Pod sloganom ”Ne dvoji, za drugoga izdvoji” ova najveća akcija Crvenog križa bit će provedena 11. listopada diljem Hrvatske. Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Crvenog križa namijenjenoj najsiromašnijima.
Na području Valpovštine, akcija Solidarnost na djelu započet će u 14 sati kada će po ulicama gradova i  općina učenici osnovnih škola prikupljati dobrovoljne novčane priloge.  Bit će obilježeni znakom Crvenog križa te će imati popisne liste sa znakom Crvenog križa na koje će se potpisati svi koji daju novčani pirlog.
Od ukupno prikupljenih novčanih priloga, 50 % uplatit će se osnovnim školama za djecu slabijeg imovinskog statusa, za školske ili druge potrepštine, školske izlete, dok će se od preostalog iznosa kupiti hrana, odjeća, obuća, higijenske potrepštine i dr. za najsiromašnije, koji nemaju niti za osnovne životne potrebe.

Tijekom cijelog mjeseca listopada, svakim radnim danom od 9 do 12 sati, svi oni koji žele, mogu donijeti hranu (brašno, ulje, trajno mlijeko, tjesteninu, rižu, konzerviranu hranu, dječju hranu i sl.), higijenske potrepštine, deke, pokrivače, odjeću, obuću, dječju opremu, školski pribor i dr. u Crveni križ Valpovo.

Molimo sve ljude dobre volje da s obzirom na mogućnosti podrže ovu akciju svojim dobrovoljnim prilogom i tako pokažu solidarnost i humanost za naše bližnje u potrebi.

Za uručeni novac molimo građane da stave svoj potpis na liste koje će djeca nositi sa sobom.

Akcija ”Solidarnost na djelu 2018” može se podržati i uplatom na donatorski račun GDCK Valpovo: IBAN HR9823400091510803438.

Prilikom uplate, u opis plaćanja molimo naznačiti: Donacija za pomoć najpotrebitijima.

Hvala svim učiteljima i učenicima koji sudjeluju u najvećoj humanitarnoj akciji Crvenog križa, ravnateljima i ravnateljicama osnovnih i srednje škole te roditeljima koji potiču humanost, solidarnost te osjećaj suosjećanja i međusobnog pomaganja onima kojima je to najpotrebnije. Hvala i svim djelatnicima i volonterima, koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovogodišnje akcije.

 

 

Ravnateljica: Sanja Habuda

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content