Novosti|

U prva dva dana manifestacije provedeno je više od 170 volonterskih aktivnosti u cijeloj Hrvatskoj!

Od ponedjeljka, 21. svibnja, građani se u sklopu manifestacije Hrvatska volontira uključuju u mnogobrojne društveno korisne aktivnosti u kreativnim oblicima radionica, akcija, aktivnosti i festivala.

Što se događalo u istočnoj Hrvatskoj?

 

Pokreni se! Volontiraj!” volonterska je akcija koju su organizirali Udruga Oppidum i Obrtnička škola Požega čijih je 15 učenika sudjelovalo u uređenju dječjeg igrališta i druženju s korisnicima Mi – udruge roditelja i osoba s poteškoćama u razvoju. Budući soboslikari na ovaj su način promovirali svoju struku, ali i osjetili kako volontiranje može pozitivno utjecati na njih same, dok su volonterke škole dan provele družeći se s korisnicima udruge.

Dvanaest volontera Udruge Zvono iz Belišća uredilo je dvorište rehabilitacijskog kampa Citadela. U njemu svakodnevno u sklopu radno okupacijskih radionica osobe s invaliditetom uređuju vrt i uzgajaju povrće i začinsko bilje, a jednom godišnje na Citadeli se održava i Forest Art festival.

Organiziranjem i uključivanjem u razne volonterske aktivnosti usmjerene na poboljšanje kvalitete života, brigu o najranjivijim skupinama, na dijeljenje i učenje novih znanja i vještina i poklanjanje našeg najdragocjenijeg resursa – vremena, dokazujemo da volonteri nisu samo pomagači nego pokretači i nositelji pozitivnih promjena.

Do kraja manifestacije Hrvatska volontira preostala su još tri dana i mnoštvo aktivnosti koje će se održati diljem Hrvatske i u koje će se uključiti nekoliko tisuća zavolontiranih građana.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content