Novosti|

Kao i proteklih godina i ove su se godine članovi HPD-a “Belišće” odazvali na manifestaciju “Kutjevačko Martinje” koja se održava u Kutjevu.

I ove se godine okupilo puno planinarskih društava iz svih krajeva Hrvatske te planinari iz BIH i Slovenije. Iako je kiša padala, belišćanski planinari nisu odustali od puta. Iz društva bilo je 25 planinara te su se susreli s brojnim planinarskim prijateljima.

Domaćini su se ponovno pokazali u dobroj organizaciji i gastronomskoj ponudi. Nakon okrjepe i pozdravnih riječi grupe su krenule pod vodstvom domaćih vodiča na staze. Staze nisu zahtjevne, no zbog kiše i višeslojnog lišća trebalo je opreza u hodu. Oko podneva napokon je prestala kiša. Planinari su se vratili na Trg Graševine gdje je svirala živa glazba.

Oko 14 sati ispred crkve prisustvovali su obredu krštenja vina. Zainteresirani su mogli obići kutjevačke vinske podrume. Nakon toga, povorka je krenula natrag na trg gdje je bio upriličen humoristični obred krštenja vina. Ispod postavljenih šatora služio se pečeni vol s ražnja, pečeni pilići i kiseli kupus s koljenicom, a uz sve to i obilje domaćih vina. Uslijedila je pjesma i ples na prostranom trgu, a u 17 sati se krenulo kućama.

          

Goran Maričić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content