Novosti|

 

U sklopu obilježavanja titule Europske regije sporta za 2018. godinu – Slavonija & Baranya, koju grad Belišće dijeli s gradovima prijateljima sporta Siklósem, Harkányem, Valpovom, Bizovcem i Petrijevcima, u subotu 7. travnja 2018. godine, održan je 8. skup planinara na stazi Belišćanski podravski pješački put. Organizator skupa je HPD „Belišće“, a pokrovitelj grad Belišće, koji je osim sufinanciranja ove manifestacije financirao i izradu novih klupa i stolova za odmorište kod Drave.

Više od 250 planinara okupilo se u prostoru Kajak kluba, a njih 181 su bili gosti iz 14 planinarskih društava iz Osijeka, Feričanaca, Đurđenovca, Virovitice, Našica, Kutjeva, HPD „Nafta plin“ Zagreb, izviđači „Iovalius“ iz Valpova te planinari iz Bosne i Hercegovine – Tuzle, Zenice i Društva prijatelja prirode „Lipa“ iz Odžaka.

Nakon pozdravne riječi predsjednika Gorana Maričića, skupu se obratio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je pozdravio planinare i pohvalio rad HPD „Belišće“. Skupu je nazočio i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar.

Mnogi planinari već tradicionalno dolaze na BPPP, a one koji su došli prvi puta staza je oduševila, kao i ljepota krajolika. Dio puta svi su planinari išli zajedno, a potom je jedna grupa nastavila kraćom stazom od oko 3,5 sati hoda, a druga dugom stazom od oko 5 sati hoda. Vodiči su bili na kraćoj stazi Mila Andrić i Franjo Šmit, a na duljoj Zoran Marković i Zdenko Kovač.

Gosti iz Zagreba su drugi dan, uz vodstvo planinara iz HPD „Belišće“, posjetiti Dvorac Prandau Normann i park u Valpovu te Kopački rit, Vukovar i arheološki lokalitet Vučedol.

Tekst i fotografije: Nada Donković, tajnica HPD „Belišće“

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content