Novosti|

Emanuel Horvatiček (31) nastupio je sredinom svibnja na zagrebačkom jezeru Jarun na kontrolnom mjerenju i ostvario normu za EP u. C-1 na 200 met. Ovoj vijesti ne bi se imalo ništa posebnoga za dodati da je stigla prije nekoliko godina. Naime, ono što joj danas daje posebnost je to da je ovaj bivši olimpijac i osvajač preko 200 odličja na tuzemnim i ino natjecanjima rekao “zbogom” kanuu u studenom 2008., a što je još važnije, u pravoj natjecateljskoj formi nije bio, kako kaže, od OI u Ateni 2004.

Iako nije star, logično se nametalo jedno pitanje, zašto se odlučio vratiti?

“ Teško ja za objasniti, ali pokušat ću reći da osjećam da još nisam sve dao u ovom sportu. Od rujna 2010. sam svakodnevno, što u teretani, što na vodi, te bi ovom prilikom zahvalio HKS-u na ukazanoj prilici i podršci, na čelu sa Nikicom Ljubekom, direktorom mirnovodaške reprezentacije, ali i svom kondicijskom treneru i sparing partnerima posljednjih mjeseci Mariu Ružiću, Dejanu Heđi I Luki Bačmagi” – kaže Horvatiček.

Emanuel je član kluba iz Sl.Kobaša, a ostvarenom normom za EP u Beogradu na kojem će nastupiti u C-1 na 200 metara od 16.-19 lipnja ove godine, želi započeti natjecateljski ciklus, koji bi trebalo kulminirati sljedeće godine u Zagrebu na EP za seniore. Do tada će, nakon radnog vremena kojeg provede u odjelu za vode belišćanskog komunalnog poduzeća, svakodnevno trenirati i uz pomoć zaručnice Kristine i ostalih bližnjih pokušati učiniti još poneki veliki rezultat, kojih nije neodstajalo i njegovoj bogatoj sportskoj karijeri.

J.Kaptalan

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content