Novosti|

U petak, 28. kolovoza 2015. godine, u Zavičajnom muzeju grada Slatine, povodom Dana Grada, otvorena je izložba Ivice Brusača „Tragom Gutmannovih pruga“.

Izložbu je službeno otvorio dogradonačelnik Slatine Miroslav Venus, a u programu otvorenja još su sudjelovali i zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak, autor Ivica Brusač kojem je željeznica obilježila djetinjstvo, Zvonko Ćurak – autor nekoliko knjiga željezničarske tematike, Dinko Župan – viši znanstveni suradnik Hrvatskog instituta za povijest Slavonije, Baranje i Srijema u Slavonskom Brodu i ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg, Silvija Kifer.

Izložba sadrži fotografije, dokumente, tonove i predmete kojima prikazuje značaj Gutmannove željeznice za slatinski kraj, a moći će se pogledati do kraja rujna. U organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg, ova je izložba postavljena krajem prošle godine u holu zgrade gradske uprave povodom obilježavanja 130 godina od osnutka Belišća, a u sklopu 38. Rombergovih glazbenih večeri.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content