Novosti|

Grad Belišće u sklopu istraživanja Instituta za javne financije ocijenjen je najvišom ocjenom za transparentnost proračuna!

Institut za javne financije već duži niz godina analizira proračunsku transparentnost svih hrvatskih županija, gradova i općina koju, pak, ocjenjuju temeljem broja proračunskih dokumenata objavljenih na njihovim mrežnim stranicama.

Cilj istraživanja bio je utvrditi objavljuju li sve županije, gradovi i općine svake godine pravovremeno pet ključnih proračunskih dokumenata na svojim mrežnim stranicama. Objava ovih pet ključnih proračunskih dokumenata može se smatrati tek prvim, ali temeljnim korakom prema potpunijoj transparentnosti i participaciji građana, odnosno neophodnim preduvjetom za educiranje građana i njihovo uključivanje u lokalne proračunske procese.

Stoga je Institut u ponedjeljak, 5. srpnja 2021. godine predstavio rezultate sedmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna.

Grad Belišće ocijenjen je ocjenom odličan od strane Instituta za javne financije i upravo je ta najviša ocjena glede transparentnosti proračuna jedan je od najvažnijih pokazatelja kvalitete rada Gradske uprave grada Belišća, ali istovremeno i potvrda za cjelokupnu zajednicu.

Detaljnije na: https://www.ijf.hr/hr/naslovna/

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content