Novosti|

Sukladno preporukama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu vezane za koronavirus, a prema  odlukama Vlade te Preporuci za rad u knjižnicama i antikvarijatima tijekom epidemije koronavirusa HZJZ-a i Smjernicama za rad s građom i korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. otvara vrata za svoje korisnike.

Radno vrijeme je sljedeće: ponedjeljak, srijeda i petak od 8 do 15 sati, dok se utorak i četvrtak radi poslijepodne od 13 do 19 sati. Pauze su od 9:30 do 10 i od 16:30 do 17 sati.

Svi korisnici mogu i dalje posuđivati knjige i vratiti posuđene knjige, uz napomenu da mogu ulaziti u Knjižnicu. Na ulasku se svi korisnici moja javiti knjižničarki na pult i razdužiti posuđenu građu, koja se i dalje odlaže na posebno označeno mjesto. Korisnici su dužni poštivati zaštitne mjere, posebice korištenje dispenzera s dezinfekcijskim sredstvom, a za čitaonicu je obvezna maska.

Osim posudbenog odjela, korisnici mogu koristiti i čitaonicu, odjel za djecu te studijsku čitaonicu uz mogućnost korištenja računala i drugih knjižničnih usluga.

Korisnici su pozvani da za pretraživanje građe koriste i on-line katalog knjižnice te mogu produžiti građu, osim osobno, i putem telefona, e-maila i Facebook stranice knjižnice.

I dalje se može posuditi najviše 5 knjiga na rok od 30 dana. Zakasnina se neće naplaćivati do kraja svibnja te iz Knjižnice pozivaju sve dužnike da iskoriste priliku i vrate knjige koje imaju posuđene već duže vrijeme!

Svi korisnici koji žele koristiti usluge Knjižnice morat će se strogo pridržavati izdanih sigurnosnih uputa i pravila. Pratite nas i dalje na našoj web (https://www.gkcbelisce.hr/) i Facebook stranici.

Vlasta Putar, ravnateljica

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content