Grad za mlade, Novosti|

U utorak, 24. kolovoza 2021. godine, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održana je po prvi puta radionica pripovijedanja. Certificirana pripovjedačica, književnica i knjižničarka Ivanka Ferenčić Martinčić gostovala je u belišćanskoj knjižnici te svojim umijećem pružila djeci jedno novo iskustvo. Kroz maštovitost pripovijedanja objasnila je važnost priče, umijeće prepričavanja i pripovijedanja te otvorila mogućnost ka nekom novom kreativnom izražavanju u knjižnici. Djeca su pažljivo slušala, sudjelovala i stvarala svoje snažne priče iz svijeta mašte. Ivanka nas je poučila da je usmeno pripovijedanje važno jer, u današnje digitalno doba, oživljava u dušama djece, ali i odraslih, jer nam pomaže suočiti se s onim što proživljavamo danas da bismo mogli kreativno živjeti i stvarati novo sutra.

Kroz važnost bajke djeca su razvijala svoju kulturu govora i umijeće slušanja, a što su sigurno vještine koje će im pomoći u budućnosti.

„Cilj pripovijedanja je da razmišljamo kako ostvariti svoje želje i snove, a ne samo sanjariti o mogućoj sreći kao nedostižnoj i dalekoj budućnosti.“

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content