Novosti|

Danas, 29. prosinca 2015. godine, gradonačelnik Belišća Dinko Burić posjetio je prostore Radio kluba Belišće.

Povod posjetu bio je još jedan veliki uspjeh belišćanskog Radio kluba. Naime, klub je i ove godine, treći put zaredom, pobijedio na Kupu kralja Španjolske te primio plaketu i diplomu kao svjetski pobjednik i vlasnik novog svjetskog rekorda u broju postignutih bodova u tom natjecanju.

Predstavnici Radio kluba, na čelu s predsjednikom Ivom Novakom, poklonili su plaketu i diplomu gradonačelniku kao zahvalu za podršku, kao i rješavanje pitanja Vatrogasnog doma, a time i njihovog smještaja i daljnjeg rada u tom prostoru.

Radio klub Belišće udruga je s gotovo šezdesetogodišnjom tradicijom i kontinuiranim djelovanjem. Dosad su ostvarili brojne uspjehe na različitim natjecanjima, a i ova godina im je bila izuzetno uspješna. Po prvi put Radio klub Belišće pobijedio je u kategoriji “Više operatora – klubovi” u sva tri hrvatska radioamaterska kup natjecanja. Pored izvrsnih rezultata na nivou Hrvatske, ostvareni su izuzetni rezultati i u međunarodnim natjecanjima na kratkom valu. U svjetskoj konkurenciji najznačajniji rezultat svakako je već spomenuta treća pobjeda zaredom u natjecanju Kup kralja Španjolske s novim svjetskim rekordom u kategoriji “Više operatora”. Klub trenutno broji 30-ak redovitih članova i isto toliko mladih i podupirajućih članova.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content