Novosti|

Nešto duže od pola godine trajali su radovi na uređenju Društvenog doma u Gorici Valpovačkoj, jednom od najuređenijih prigradskih naselja grada Belišća. Svečanost otvorenja održana je danas (19. lipnja) u prijepodnevnim satima, a na njoj su, uz mještane Gorice Valpovačke, bili gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, njegovi zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, popredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Milan Zamaklar te drugi uzvanici.

Ovo je samo jedan u nizu od 207 projekata koji se unatrag sedam godina rade u Belišću i njegovim prigradskim naseljima, točnije, jedan od 107 projekata u prigradskim naseljima (ostalih stotinu je na području samog grada), a zadovoljan obavljenim poslom bio je gradonačelnik Dinko Burić, koji je naglasio kako je objekt poput ovoga potreban u svakom prigradskom naselju, jer su u našim selima, u Slavoniji i Baranji, upravo društveni domovi jedna od stvari koje čine okosnicu života.

-Raduje nas što je dom u Gorici sada obnovljen, proširen i novoopremljen. Ukupna vrijednost investicije je oko 653.000 kuna, za što su novci izdvojeni iz gradskog proračuna, rekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, dodajući kako je zadaća lokalne uprave brinuti se o ravnomjernom razvoju i ulaganju u svako prigradsko naselje te podsjetio na dio nedavnih ulaganja u Goricu Valpovačku – uvođenje nove rasvjete i razvoj nove niskonaponske mreže te uređenje prostora oko groblja, a najavio je da uskoro slijedi sadnja novog drvoreda.

Na početku svečanosti sve je okupljene pozdravio povjerenik za Goricu Valpovačku Milan Strahinec, koji se zahvalio u svoje i u ime svojih sumještana jer je nakon više od 20 godina društveni dom konačno u cijelosti obnovljen i opremljena. Podsjetio je kako se ondje prije nalazila mljekara te prostorija bez kuhinje i uvijek je upravo to bio problem kod različitih okupljanja i druženja.

-Sada imamo sve na jednom mjestu, sve je obnovljeno i novo i vrijedi naglasiti – besplatno za sve! Zahvaljujem se u svoje i u ime sumještana pročelnicima i izvođačima radova, a posebno gradonačelniku Dinku Buriću i njegovim zamjenicima za novu lijepu sličicu u našem mjestu, u našoj Gorici Valpovačkoj, rekao je Milan Strahinec, povjerenik za razvoj tog prigradskog naselja.

Prostorije je službeno otvorio gradonačelnik Dinko Burić, poželjevši da se mještani ondje druže što češće u svim radosnim prilikama, od proslava rođendana, preko krštenja, pričesti i krizmi, pa čak i manjih vjenčanja, a blagoslov i molitvu predvodio je vlč Zvonko Mrak, upravitelj župe Bocanjevci, čija se filijalna crkva Velike Gospe nalazi u Gorici Valpovačkoj.

Vrijednost ugovorenih radova nadogradnje Društvenog doma iznosi 515.345,81 kn s PDV-om te su izvedeni građevinsko-obrtnički radovi, radovi elektroinstalacije i radovi instalacije plina, grijanja i hlađenja. Za opremanje Društvenog doma Grad Belišće izdvojio je dodatnih 137.746,88 kn s PDV-om.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content