Grad za mlade, Novosti|

U petak, 27. listopada u Opatiji je u organizaciji Agencije za mobilnost i projekte Europske unije održana završna konferencija projekta Europe Goes Local – Suppoerting Youth Work at the Municipal level pod nazivom Rad s mladima u lokalnoj zajednici: gdje smo sad i kako nastavljamo dalje?

Europe Goes Local trenutno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja 22 nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u jednom strateškom partnerstvu. Ciljevi EGL projekta su podržati priznavanje i podizanje kvalitete rada s mladima kao dijela lokalne politike prema mladima, osnažiti europsku i međunarodnu dimenziju rada s mladima na lokalnoj razini, razviti strategije i mjere kojima će nacionalne agencije Erasmus+ programa podržavati rad s mladima te doprinijeti razvoju rada s mladima kroz Europsku suradnju u području mladih.

Grad Belišće sudjelovao je u trećem ciklusu provedbe projekta, zajedno s gradovima: Slatina, Čakovec, Crikvenica, Donja Stubica, Gospić, Koprivnica, Križevci, Opatija, Ploče, Pula, Šibenik, Umag, Vinkovci, Vrgovac i Zagreb.

Na panelu u sklopu završne konferencije rezultate i postignuća kroz projekt EGL vezano uz rad s mladima u Belišću predstavila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić. Mentorica Gradu Belišću bila je Branimira Penić.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content