Novosti|

Gradonačelnik Belišća Zvonko Borić i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dinko Huis potpisali sa Belišće d.d. ugovor o zamjeni nekretnina kojima je grad Belišće postao vlasnik Doma kulture, Sportskog parka Belišće, te zgrade muzeja.

Gradonačelnik je istaknuo kako je 1. rujna ove godine potpisan ugovor s tvrtkom Belišće d.d. vezano uz zamjenu nekretnina, čime je završen dugogodišnji proces rješavanja međusobnih odnosa između grada Belišća i Belišća d.d. Ugovorom od prije mjesec dana grad Belišće riješilo je pitanje bazena koji je sada u vlasništvu grada, a ovim ugovorom grad Belišće postao je i vlasnikom Doma kulture, zgrada i nogometnog igrališta, te zgrade muzeja s pripadajućom arhivskom građom. Za uzvrat, grad Belišće je Belišću d.d. ustupio vlasništvo nad polovicom palače Palej.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dinko Huis istaknuo je da je ovaj ugovor o zamjeni nekretnina potpisan u skladu s jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća, te da je grad Belišće konačnom realizacijom zamjene nekretnina, zajedno s bazenom, stekao ukupno oko 71.000 m2 ukupne površine. Radi se o relativno velikoj i atraktivnoj površini koja se nalazi gotovo u samom središtu grada i zbog toga će biti potrebno u narednom razdoblju poraditi na planu gospodarenja ovim ali i drugim nekretninama u vlasništvu grada. Na kraju predsjednik Gradskog vijeća je napomenuo kako je ovo bio iznimno zahtjevan i složen posao u kojem su pomogli i Ministarstva i nadležne državne institucije, stoga se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos kako bi se ovaj projekt, vrijedan približno 12 milijuna kuna, priveo kraju.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content