Novosti|

Predstavnici grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković, stručna suradnica u uredu Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen, te voditelj Odsjeka ua komunalno redarstvo i komunalne poslove u gradu Belišću Romano Klanjšćek, gostovali su od 7. do 8. lipnja 2019. godine u Sv. Ivanu Zelini i Daruvaru i na taj način uzvratili posjet TZ Daruvar-Papuk i TZ Sveti Ivan Zelina koji su nastupili na Gastrofestu u Etno selu Bocanjevci.

Dana 7. lipnja 2019. godine održana je manifestacija 51. Izložba vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini pod pokroviteljstvom na koju je ove godine  pristiglo ukupno 300 uzoraka vina. Tijekom dana su održane stručne radionice te predavanje, a na svečanom otvorenju Izložbe podijeljene su nagrade i priznanja najuspješnijim vinarima izložbe. Sva događanja odvijala su se  u sportskoj dvorani koja je za ovu priliku uređena kao izlagački prostor u kojem vinari izlažu svoja vina koja su posjetitelji mogli degustirati.

U subotu, 8. lipnja 2019. godine predstavnici grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća prezentirali su se  na manifestaciji “Vinodar” u Daruvaru. Turistička zajednica predstavila se sa gastro ponudom najboljeg slavonskog specijaliteta, čobanca kojeg su pripremili članovi udruge „Kotličari” Belišće. Također su se prezentirali sa suhomesnatim proizvodima OPG-a Kraljik iz Belišća, proizvodima od lavande OPG-a Marijana Vinković iz Kitišanaca i kozijim sirom EPG Lehki iz Gata. U kulturnom programu nastupao je zbor KUD-a “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat, Tiborjanci koji su bili vrlo zapaženi  i popraćeni velikim pljeskom publike za svoj pjevački nastup.

Ovo je bila još jedna izuzetna prilika za promociju grada Belišća i prigradskih naselja te ujedno nastavak i jačanje daljnje međusobne turističke, gospodarske i kulturne suradnje između gradova Sveti Ivan Zelina, Daruvara i Belišća.

Turistička zajednica grada Belišća

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content