Novosti|

I ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo provodi već tradicionalnu akciju Hrvatskog Crvenog križa: “Solidarnost na djelu 2019“.

Pod sloganom „NE DVOJI, ZA DRUGOGA IZDVOJI!“ ova najveća akcija Crvenog križa bit će provedena  10. listopada diljem Hrvatske. Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Crvenog križa namijenjenoj onim najsiromašnijima.

Na području Valpovštine, akcija Solidarnost na djelu  započeti  će u 14:00 sati kada će po ulicama gradova i općina krenuti djeca, učenici  osnovnih škola, koji će prikupljati dobrovoljne novčane priloge. Bit će obilježeni znakom Crvenog križa  te će imati popisne liste sa znakom Crvenog križa na koje će se potpisati svi koji daju novčani prilog.

Od ukupno prikupljenih novčanih priloga, 50% uplatit će se osnovnim školama za djecu slabijeg imovnog statusa, za školske ili druge potrepštine, školske izlete na koje inače ne bi mogli ići, dok će se od preostalog iznosa kupiti hrana, odjeća, obuća, higijenske potrepštine i dr. za naše najsiromašnije osobe, koje nemaju niti za osnovne životne potrebe.

Tijekom cijelog mjeseca listopada, svakim radim danom od 9:00 do 12:00 sati, svi oni koji žele, mogu donijeti hranu (brašno, ulje, trajno mlijeko, tjesteninu, rižu, konzerviranu hranu, dječju hranu i sl.), higijenu, deke, pokrivače, odjeću, obuću, dječju opremu, školski pribor i dr. u Crveni križ Valpovo.

Molimo sve ljude dobre volje da s obzirom na mogućnosti podrže ovu akciju svojim dobrovoljnim prilogom i tako pokažu solidarnost i humanost za naše bližnje u potrebi.

Za uručeni novac molimo građane da stave svoj potpis na liste koje će djeca nositi sa sobom.

Akcija “Solidarnost na djelu 2019” može se podržati i uplatom na donatorski račun GDCK Valpovo: IBAN: HR9823400091510803438.

Prilikom uplate, u opis plaćanja molimo naznačiti: Donacija za pomoć najpotrebitijima.

Hvala svim učenicima i njihovim mentorima/mentoricama i učiteljicama/učiteljima koji sudjeluju u ovoj najvećoj humanoj akciji Crvenog križa, ravnateljima i ravnateljicama osnovnih škola i srednje škole, te roditeljima koji na ovaj način kod naših najmlađih potiču humanost, solidarnost  te osjećaj suosjećanja i međusobnog pomaganja onima kojima je to najpotrebnije. Hvala i svima onima, djelatnicima i volonterima,  koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovogodišnje akcije Solidarnost na djelu pod sloganom „NE DVOJI, ZA DRUGOGA IZDVOJI!“

Sanja Habuda, ravnateljica 

 

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content