Novosti|

Jučer je u Gradskoj upravi Grada Belišća održana koordinacija gradova partnera na projektu “European community of sport 2018”, odnosno Europska regija sporta za 2018. godinu.

U mađarskom gradu Šiklošu 22. veljače 2017. godine potpisan je Ugovor o partnerstvu čime je potvrđena inicijativa za zajedničku kandidaturu za titulu “European community of sport 2018”, a partneri u kandidaturi su Grad Belišće, Grad Valpovo, Općina Bizovac, Općina Petrijevci, Grad Šikloš i Grad Harkanj.

Na radnom sastanku u Belišću dogovoreno je ime kandidature – European community of sport 2018: “Slavonia i Baranya”, a zajednička kandidatura hrvatskih i mađarskih gradova utemeljena je na zajedništvu, prijateljstvu i prekograničnoj suradnji na sportskom i sveopćem društvenom planu.

Predstavnici gradova i općina u Belišću utvrdili su hodogram posjeta europske komisije koja će sva mjesta posjetiti 20. i 21. travnja 2017. godine te dati zaključnu ocjenu kandidature.

Podsjećamo, nakon osvajanja titule Europskog grada sporta u 2017. godini, Grad Belišće pokrenuo je inicijativu za kandidaturu za titulu Europska regija sporta 2018., u kojoj bi se na sportskom i društvenom planu ujedinile Valpovština i područje dijela južne Mađarske. Nastavak je to postojeće dugogodišnje sportske prekogranične suradnje spomenutih područja, kao i velika prilika za daljnji razvoj, napredak i uspostavljanje još boljih prijateljskih i susjedskih odnosa.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content