Novosti|

Centar za kulturu Sigmund Romberg sa zadovoljstvom poziva sve ljubitelje vrhunskih glazbenih doživljaja na jazz koncert renomiranog sastava Elvis Stanić Group.

Elvis Stanić jedan je od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin za jazz, pop instrumentalnu i zabavnu glazbu, 9 nagrada Status HGU,…), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

Elvis Stanić Group, jazz fusion skupina, u svojim izvedbama spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Članovi sastava, uz Elvisa Stanića, su Alba Nacinovich (vokal), Goran Rukavina (bas), Maasej Kovačević (klavijature) i Branimir Gazdik (bubnjevi).

Koncert ovih vrhunskih glazbenika, koji je dio bogatog programa obilježavanja Dana grada Belišća, održat će se u petak, 10. svibnja 2019. godine, s početkom u 20.00 sati. Koncert je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Ulaz je slobodan.

Tekst: Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content