Grad za mlade, Novosti|

Institut za razvoj i inovativnost mladih u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodi Internet of Things (IoT) natječaj pod nazivom Generacija NOW. U projektu sudjeluju osnovne i srednje škole, knjižnice, udruge i druge edukacijske ustanove koje rade s djecom i mladima. Cilj projekta je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija, stvoriti priliku da učenici realiziraju projekt od koncepta do gotovog modela, da uče jedni od drugih i tako stječu samopouzdanje.

U ovogodišnji projekt Generacija NOW uključeno je 60 novih ustanova koje do sada nisu sudjelovale u projektu Generacija NOW i 109 ustanova koje su kroz sudjelovanje u prethodno provedenim projektima Generacija NOW opremljene edukacijskom tehnologijom za sudjelovanje u projektu. Među njima je i ZTK Valpovo-Belišće. Kao i svake godine do sada, dobne skupine podijeljene su u 3 kategorije; osnovna škola 1. do 4. razred, osnovna škola 5. do 8. razred i srednja škola. Sudionici projekta Generacija NOW za vrijeme trajanja projekta sudjelovat će na edukacijama o korištenju opreme, mentorirati učenike u izradi 2 projekta pomoću donirane opreme i uživati podršku IRIM-ovih edukatora za sve vrijeme trajanja projekta koji će se provoditi od studenog 2021. do kraja lipnja 2022. godine.

Gospodin Marijan Antolović sudjelovao je prvom ciklusu radionice za nastavnike projekta Generacije NOW 2021./2022. Edukacija uključuje osnove korištenja Arduino MKR1000 mikrokontrolera, EasyC i Gravity. Sama edukacija se izvodi online putem programa Zoom. Predavač je bio Paolo Zenzerović, tema Arduino MKR 1000 – instalacija, posebne mogućnost i osnovni rad Arduina MKR 1000. Ovakve edukacije koriste za prijenos najnovijih znanja na polaznike radionice elektronike-robotike CTK Valpovo-Belišće.

Marijan Antolović

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content