Novosti|

Hrvatska vatrogasna zajednica provodi projekt “Jačanje znanja i vještina pripadnika vatrogasnih organizacija u RH” . U sklopu projekta ove godine provedeni su moduli “Praćenje vozila” i “Upravljanje vatrogasnim intervencijama – UVI”. U listopadu se provodi obuka za VATROnet aplikaciju.

Edukacija je namijenjena operaterima VATROnet aplikacije iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi.

Dana 8. listopada 2022. godine pet članova DVD-a s područja VZG-a Belišće sudjelovalo je na obuci za operatere VATROnet aplikacije koja se izvodi u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Osijek, I.G. Kovačića 2 u Osijeku.

Za izvedbu nastave osigurano je 15 prijenosnih računala i internet veza kao i sav potreban administrativni materijal. Svim polaznicima nakon uspješno provedene edukacije izdaje se uvjerenje.

U grupi od 15 polaznika s područja Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, edukaciju su uspješno prošli Željko Čakalić i Mario Pernar iz DVD-a Belišće, Marija Ivanković iz DVD-a Tiborjanci, Karlo Majdenić iz DVD-a Veliškovci i Milan Strahinec iz DVD-a Bocanjevci. Sami kandidati su stekli vještine za samostalan rad u aplikaciji, što je uvjet za vođenje evidencija i ostvarivanja odraženih prava  koja su vezana uz vatrogasnu djelatnost.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content