Novosti iz života udruga|

U petak, 30. studenoga 2023. izaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci otputovalo je u Tirol u mjesto Niederbreitenbach, kako bi od tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva NIEDERBREITENBACH primilo vozilo za prijevoz osoba. 

U večernjim satima, službena primopredaja održana je u nazočnosti koordinatora projekta Petera Logara, gradonačelnika Langkampfna Andreasa Ehrenstrassera i nekoliko predstavnika vodstva vatrogasne postrojbe Niederbreitenbach, a ključeve vozila je preuzeo zapovjednik DVD-a Veliškovci Josip Kozina uz nazočnost predsjednika Dinka Galinovića i članova Danijela Đurkića i Mateja Plečka.

Između 2004. i 2023. godine Mercedes Sprinter 316 CDI pružio je lojalnu uslugu u Tirolu i sigurno doveo tim i opremu na brojne misije, natjecanja i izlete. Sada vozilo uveliko povećava učinkovitost Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci, koje je prije imalo na raspolaganju samo traktorsku cisternu „Belje“.

Osim “novog” vozila, primili su 15 zaštitnih jakni, dva reflektora, dvije svjetiljke i dva crijevna mosta, a Dobrovoljna vatrogasna postrojba Kastengstatt donirala je i desetak kaciga.

Povratak kući je bio 1. prosinca 2023. godine, gdje je s velikim oduševljenjem i srećom dočekano donirano vozilo od strane članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci, koje će na zadovoljstvo svih koristiti u daljnjem radu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content