Novosti|

Sunčani, pravi proljetni ugođaj privukao je velik broj natjecatelja koji su trčali od Banje Junaković do Zelenog polja u Osijeku.

Ultramaratonska priča između Hrvatske i Srbije, Slavonije i Bačke, odnosno Osijeka i Apatina, svake je godine sve veća, bolja i masovnija, a ove nedjelje 17.03.2019. održana je četvrta utrka u dužini od 50 kilometara. Ultramaraton svake godine ima drugačiji start, lani je krenuo iz Osijeka, jučer iz Apatina gdje se u nedjeljno prijepodne kod Banje Junaković našlo rekordnih 170 trkačica i trkača koji su u 11 sati krenuli u avanturu dugu 50 kilometara. Trasa je išla preko Svilojeva, Sonte, Bogojeva, Erduta, Bijelog Brda, Sarvaša i Nemetina do osječkog Zelenog polja gdje je kod zgrade HEP-a bio cilj. Iako je nedjelja bila pravi proljetni sunčan dan, “naoko” se činio idealnim za trčanje, nije bilo baš tako. Jako sunce i vjetar stvarali su dosta problema natjecateljima pa ih je od Apatina do Osijeka čak 30-tak odustalo. Oni koji su došli do cilja pravi su junaci od prvog do posljednjeg.

Trčale su se i štafetne utrke, s dva ili tri trkača u timu. U štafeti s tri izmjene sudjelovali su članovi tima DVD-a Belišće, gdje je prvu dionicu od Apatina do  graničnog prijelaza (20 km) istrčao MATIJA KARŠA ,  drugu dionicu do ulaz u Bijelo Brdo (17 km) ZDENKO CEROVEČKI, a treću do Osijeka (12 km) SLAVKO MILEKIĆ. Tim DVD-a Belišće je ostvario zapaženi rezultat osvojivši 14. ekipno mjesto od 31 ekipe, trasu od 50 km istrčavši za 4:34:34. Velika podrška našim članovima tima DVD-a Belišće, koji srcem i velikom upornošću daju sebe u promicanju Društva i zdravog načina življenja.

Trkački događaj Apatin – Osijek završio je na Zelenom polju, a nakon zajedničke večere i zabave uz glazbu, domaćini, Udruga “Zdravo trčanje” i AK Apatin, ispratili su goste uz pozdrav “vidimo se dogodine”, kada će ultramaraton startati u Osijeku.

Tekst i fotografije: Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content