Novosti|

Sinoć su članovi udruge Društvo „Naša djeca“ održali redovnu godišnju skupštinu  i analizirali prošlogodišnji rad.

Na početku skupštine najmlađi članovi Dora i David otpjevali su himnu DND-a „Dođi i ti“, a nakon toga otpočeo je rad skupštine kojoj su, uz ostale goste, prisustvovali zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić sa suradnicima.

Priprema značajnih manifestacija bio je temelj djelovanja u prošloj godini, tako da su Dječji maskenbal, „Gnijezdo s 1000 pisanica“, Cvjetni korzo, Dječji tjedan i Dani radosti bile manifestacije koje su redovito okupljale mnogo djece i roditelja, ali bi organizatori bili zadovoljniji kada bi odziv bio i bolji.

Uz te manifestacije, u ožujku je počeo proljetni ciklus igraonica za svu djecu od 4 do 6 godina koja ne pohađaju vrtićke programe. U igraonicama je volontiralo 12 odgojiteljica i studentica predškolskog odgoja. Svake subote u igraonicama je bilo dvadesetak djece. Po tradiciji, Društvo je imalo značajan angažman i oko proslave Dana grada. Raspisali su natječaj za likovne i literarne radove na temu „Belišće u srcu nosim“, a sudjelovalo je stotinjak mališana od kojih je dvadeset nagrađeno prigodnim knjigama.

Sve prvašiće Belišća, Vinogradaca i Veliškovcima darivali su prvog dana škole prigodnim školskim priborom i slatkišima, a u nekim su aktivnostima imali posebnu podršku roditelja koji su se uključili darivanjem kolača.

I ove godine Društvo je dobro surađivalo s Gradom Belišćem, Turističkom zajednicom grada, Osnovnom školom Ivana Kukuljevića, Dječjim vrtićem „Maslačak“, Igraonicom i rođendaonicom „Moltonko“ Osijek, DND-om Valpovo, DVD-om Belišće, Odredom izviđača Iovallios Valpovo, PP Belišće, Lions club Valpovo-Belišće, Puhačkim orkestrom DVD-a Valpovo, a u svim aktivnostima imali i medijsku podršku Gradskog radija Belišće, Hrvatskog radija Valpovština, Glasa Slavonije te Slavonske televizije.

Predsjednica Ivana Belcar zahvalila se svima na nesebičnom radu za djecu i s djecom te naglasila kako je DND poveznica između Osnovne škole, vrtića i roditelja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content