Novosti|

Voditelj radionice robotike u Centru tehničke kulture Valpovo-Belišće, profesor Marijan Antolović, sudjelovao je na edukacijskoj radionici za nastavnike/mentore u Osijeku 20.12.2022. godine, za korištenje kamera za umjetnu inteligenciju (UI) i edukaciji o njihovom korištenju na Maqueen Plus V2 robotima. Ovo je omogućeno donacijom opreme kroz projekt pod nazivom Umjetna inteligencija u STEM edukaciji koji se bavi rješavanjem problema nedovoljnog broja educiranih mentora i adekvatnih programa koji bi poticali djecu na stjecanje STEM znanja i vještina. Financiranje je omogućeno kroz program „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ financiran kroz EGP financijski mehanizam, Norveški financijski mehanizam i hrvatski nacionalni doprinos.

Kroz financiranje iz programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ osigurano je financiranje opreme za 300 osnovnih škola u Croatian Makers ligi. Od svih osnovnih škola koje sudjeluju u projektu (njih 371), nasumičnim odabirom odabrano je 300 kojima je IRIM donirao opremu kroz projekt. Preostalim osnovnim školama, kao i drugim uključenim edukativnim ustanovama (udruge, knjižnice) IRIM će donirati opremu o svom trošku. Zbog ograničenih vlastitih sredstava IRIM-a, jedina razlika je što smo ustanovama kojima smo osigurali opremu kroz navedeno financiranje donirati 2 (dvije) kamere za umjetnu inteligenciju i fizički priručnik, a ustanovama koje smo uključili o trošku IRIM-a 1 (jednu) kameru i digitalni priručnik. 

Donacijom opreme Maqueen Plus V2 roboti za ZTK Valpovo-Belišće, Informatički klub HAL,  OŠ Valpovo i OŠ Belišće nastavljamo osposobljavanje učenika iz područja STEM-a s trenutno najnovijom tehnologijom u području robotike.

Marijan Antolović

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content