Novosti|

U petak, 4. prosinca Lokalni volonterski centar Zvono i Grad Belišće svečano su obilježili Međunarodni dan volontera (5. prosinca) dodjelom volonterskih nagrada u dvije kategorije.

Volonterske nagrade poticaj su za daljnje sudjelovanje u razvoju lokalne zajednice, za razvoj kvalitetnih volonterskih programa, za suradnju, solidarnost, toleranciju i međusobno uvažavanje te za razvoj socijalne inkluzije. Dobitnici nagrada svojim su angažmanom doprinijeli razvoju svoje zajednice i utjecali su na promjene te su primjer dobre prakse i poticaj drugima za uključivanje u volonterske aktivnosti. Volonterska nagrada izraz je zahvalnosti Lokalnog volonterskog centra Zvono i Grada Belišća na svom uloženom trudu, znanjima, vještinama te na svom vremenu i strpljenju vrijednih volontera i njihovih organizacija.

Ovogodišnji dobitnici nagrade su:

1. Branko Dubrović u kategoriji volonterski angažman pojedinca (volonter godine). Gospodin Dubrović volonter je Crvenog križa Valpovo te ga je Crveni križ nominirao za volontersku nagradu. On je predan, vrijedan i pouzdan volonter koji je svoje vještine usmjerio u pomaganje drugima.

Volonter je obavljao razne volonterske aktivnosti od kojih je najznačajnija bila podjela paketa pomoći u sklopu Projekta pod nazivom „Pomoć najpotrebitijima na području Valpovštine“ kroz koji je podijeljeno okvirno 10 000 paketa najpotrebitijima.

2. Društvo „Naša djeca“ grada Belišća u kategoriji organizacija koja potiče volonterstvo.

 Društvo naša djeca grada Belišća svake godine tradicionalno organizira Dječji tjedan gdje su djeca uključena u različite aktivnosti, radionice, predstave, emisije i slično. Također, uključuje se u manifestaciju „Volim Belišće, ali čisto“, organizira i uključuje se u različite edukacije, potiče volontere na uključivanje i volonterski angažman u zajednici, nastoji organizirati aktivnosti za djecu i s djecom. Društvo okuplja velik broj volontera, bavi se pravima i zaštitom djece te doprinosi razvoju zajednice.

Lokalni volonterski centar ponosan je na sve nominirane volontere i organizacije koje su trude doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Hvala što ste tu!

Ivančica Bulut, Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content