Novosti|

U organizaciji Hrvatskoga školskog muzeja i Veleposlanstva Republike Češke svečano su dodijeljena priznanja učenicima autorima nagrađenih radova na 45. Međunarodnoj izložbi dječjeg likovnog stvaralaštva “Lidice 2017.”(Republika Češka).

Prisutne su pozdravili ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja gospođa Štefka Batinić i Njegova Ekselencija gospodin Vladimír Zavázal, veleposlanik Republike Češke u Republici Hrvatskoj.

Diplome i priznanja učenicima i ustanovama uručio je Njegova Ekselencija gospodin Vladimír Zavázal.

Počasne diplome dodijeljene su Nei Pohižek, 12 godina, Valpovo – Fotoklub Valpovo, Croatia / Balance – Ravnoteža i Franu Šandoru, 12 godina, Belišće – OŠ Ivana Kukuljevića, Croatia / Straight On The Line / Ravno na liniji

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo već četrnaest godina sudjeluju na ovoj prestižnoj manifestaciji dječjeg kreativnog stvaralaštva na području fotografije. Kao i svake godine, tako smo i ove, u natjecanje uključili i djecu iz OŠ M.P. Katančića iz Valpova (mentor Goran Kupčerić), OŠ I. Kukuljevića iz Belišća (mentor Damir Tomas) i CTK Valpovo-Belišće (mentor Dragan Francuz). Mladi fotografi su fotografirali na zadanu temu 2017. godine PUTOVANJE, a koju je odredio UNESCO (Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu) pri Ujedinjenim narodima. Pravo na sudjelovanje imaju djeca i učenici od 4 do 16 godina, a po dvije fotografije 15 natjecatelja poslane su krajem siječnja u Lidice.

Na 45. međunarodnoj izložbi u Lidicama sudjelovali su mladi iz 83 zemalja svijeta sa ukupno 25 690 radova. Fotografi su poslali 823 fotografije. Povjerenstvo u Lidicama nagradilo je 11 autora iz Hrvatske, a od toga dvoje iz Valpova i Belišća.

Na 45. Međunarodnoj izložbi dječjih likovnih umjetnosti Lidice 2017. (The International Children’s Exhibition of Fine Arts Lidice – ICEFA Lidice) na temu PUTOVANJE nagrađeni su medaljom Ruža Lidice i počasnom diplomom Hrvatski Fotosavez i Nina Stanić, OŠ „Mejaši“ Split, članica Hrvatskog Fotosaveza te Petra Pavetić Kranjčec, učenica Privatne Umjetničke Gimnazije s pravom javnosti iz Zagreba.

Počasne diplome dobili su Fran Šandor, OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća, Nea Pohižek, Fotoklub Valpovo iz Valpova, članovi Hrvatskog Fotosaveza Marijana Buratović, Marta Grabić, Benjamin Peronja, Josipa Tepić i Dijana Tot zatim učenice iz OŠ Julija Klovića iz Zagreba Marija Glasnović i Lucija Kovačević te Maks Marković iz Privatne Umjetničke Gimnazija s pravom javnosti iz Zagreba.

Tekst: Dragan Francuz, tajnik Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content