Novosti|

Povodom blagdana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, 4. svibnja 2022. godine, Dobrovoljna vatrogasna društva s područja Vatrogasne zajednice grada Belišće obilježili su svoj dan s raznolikom aktivnošću u slavljeničkom duhu.

DVD Belišće obilježilo je dopodnevnim posjetom vatrogasnoj postrojbi dječje grupe „Balončići“ Dječjeg vrtića «Maslačak» iz Belišća. Na prostoru ispred vatrogasnog spremišta mališanima i njihovim tetama, prezentirana su vatrogasna vozila i vatrogasna oprema, a  što je mališane veoma zanimalo uz mnogobrojne upite. Potom im je priređen mali prijem uz ugodno druženje. U večernjim satima članovi DVD-a Belišće nazočili su svetoj misi u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću povodom sv. Florijana, gdje je fra Mirko Mišković blagoslovio sve vatrogasce i zahvalio se na njihovom nesebičnom radu i požrtvovnosti za druge. Nakon večernje svete mise članovi DVD-a Belišće u prostoru vatrogasnog doma održali su skroman domjenak uz uvodnu riječ zapovjednika Dubravka Čovčića koji je čestitao Dan sv. Florijana i zahvalio se svim članovima na dobrovoljnom radu i trudu koji ostavljaju za boljitak ovog vatrogasnog društva. Kao gost, sve prisutne, pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća grada Belića Domagoj Varžić čestitajući Dan vatrogasaca i zahvalio se na cjelokupnom radu koje članovi nesebično daju za zaštitu svih građana. Na kraju, fra Mirko Mišković blagoslovio je hranu i poželio svima puno sreće i zdravlja.

DVD Bistrinci svoj dan je obilježilo okupljanjem svojih članova uz mali domjenak i druženje s mještanima, a posebno mlađeg naraštaja koje zanima vatrogastvo. Pokazana je pripadajuća vatrogasna oprema i rad s vatrogasnom djecom.

DVD Veliškovci uz zapovjednika Josip Kozine i suradnike organizirali su „Dan otvorenih vrata“. Vatrogasno spremište i prostorije DVD-a Veliškovci posjetilo je 140 djece iz Dječjeg vrtića u Gatu i područne Osnovne škole u Veliškovcima, gdje su s velikim zanimanjem poslušali sve o povijesti sv. Florijana i o DVD-u Veliškovci. Djeca su s uživanjem razgledala vatrogasnu opremu, razne majice s vatrogasnih natjecanja, medalje i pehare, a također razna priznanja i odličja  koja se dodjeljuju zaslužnim vatrogascima. Nakon toga djeci je poslužena zakuska s napicima. U nedjelju, 8. svibnja, članovi DVD-a Veliškovci nazočit će svetoj misi povodom sv. Florijana.

Ostala dobrovoljna društva s područja VZG-a Belišće Bocanjevci, Vinogradci i Tiborjanci, sa svojim članovima nazočit će nedjeljnoj svetoj misi u svojim mjestima povodom sv. Florijana, a potom ostati u kratkom druženju u svojim vatrogasnim prostorijama.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content