Novosti|

Za 472.000 učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola danas je počela nova školska godina. U Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Belišće je, već tradicionalno, prvi dan škole prilika za izraziti dobrodošlicu učenicima koji će prvi put sjesti u školske klupe. Tako je bilo i ovoga puta i to uz predstavu Ružno pače, u izvođenju osječkog Dječjeg kazališta, koja je održana u Centru za kulturu Sigmund Romberg. Ondje su im dobrodošlicu i poticajne riječi uputili ravnatelj belišćanske škole Darko Kovač i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je svim prvašićima uručio sportsku opremu.

Naime, na prijedlog gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića u gradskom su proračunu osigurana sredstva za hlačice, majicu i startas tenisice te platnene vrećice. Također, za sve osnovnoškolce iz gradskog proračuna su nabavljene bilježnice s različitim motivima Belišća i prigradskih naselja.

U novoj, 2018/2019. školskoj godini, u Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Belišće upisana su 72 prvašića i to 54 u Matičnoj školi u Belišću, 12 u Područnoj školi u Veliškovcima te šest u kombiniranom odjeljenju u Vinogradcima, gdje je jedino zabilježeno povećanje broja učenika. Učenicima su predstavljene i njihove učiteljice: Melita Vujčić (PŠ Vinogradci), Mirjana Majdenić (PŠ Veliškovci) te učiteljice u Matičnoj školi Vasilija Štifter (1.a), Renata Berečić (1.c) i Mirjana Glavaš (1.d).

Nakon lutkarske predstave, zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić uručio je svakom prvašiću sportsku opremu, a ravnatelj Kovač im je podijelio paketiće koje je pripremilo Društvo Naša djeca grada Belišća.

Sveukupno, u novoj školskoj godini Osnovnu školu Ivana Kukuljevića će pohađati 686 učenika – 558 u Belišću, 119 u Veliškovcima i 9 u Vinogradcima.

 

Tekst: Monika Đogaš
Fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content