Novosti|

U sklopu «Dječjeg tjedna» 04. listopada 2018. godine 25 mališana Dječjeg vrtića „Maslačak“ Belišće u prijepodnevnim satima i 21 učenik 2. C razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće u poslijepodnevnim satima, posjetili su središnju vatrogasnu postrojbu DVD-a Belišće, gdje ih je pozdravio zamjenik zapovjednika DVD-a Ivan Vincetić.

U prostoru vatrogasnog spremišta i ispred garaža prikazana im je edukativna prezentacija s naznakom što je vatrogasna djelatnost, čime se vatrogasci bave, a posebno na što djeca moraju obratiti pozornost da do požara ne dođe. Ujedno im je pokazana vatrogasna tehnika i oprema koju vatrogasci koriste na intervencijama.

Na mnogobrojna pitanja učenici su dobili odgovore od voditelja vatrogasnog podmlatka i mladeži DVD-a Belišće Željka Čakalića. Uz pomoć triju pripadnika vatrogasne mladeži prezentiran je rad s vatrogasnom brentačom i rušenje mete, a u istoj vježbi su se okušali i mali posjetitelji.

Ujedno voditelj podmlatka i mladeži Željko Čakalić prezentirao je vježbe koje se rade na susretima podmlatka i mladeži i pozvao sve zainteresirane učenike da se pridruže susretima koji se održavaju svake subote u 15,00 sati. Svim mališanima i učenicima uručen je priručnik „Spriječimo nesreće“ i raspored sati s vatrogasnim motivima.

Puni dojmova i novih saznanja, na praktičan način su spoznali rad vatrogasaca koji se brinu za zaštitu od požara u svojim mjestima.

 

Zapovjednik DVD-a Belišće: Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content