Novosti|

Ove godine po drugi put održani su susreti djece hrvatskih branitelja. Susreti su održani u Savudriji (Umag) od 1. do 3.9. 2022. godine.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata nositelj je svih programa (prijevoz, smještaj, prehrana, natjecanja), a Ministarstvo hrvatskih branitelja je glavni pokrovitelj.

Na susretima su sudjelovala djeca iz svih županija Republike Hrvatske. Ukupno je bilo 360 djece od 1. do 8. razreda osnovne škole. Naša županija Osječko-baranjska bila je zastupljena s 14 djece i dvama voditeljima, i to iz Belišća, Valpova, Bilja i Darde. Iz Belišća i Valpova sudjelovalo je 7-ero djece članova UHDDR-a grada Belišća i voditelj član Udruge UHDDR-a Belišća, isto tako iz Bilja i Darde 7-ero djece i voditelj član Udruge UHDDR-a Bilje.

Nakon otvaranja igara djeca su se natjecala u sportskim disciplinama, kulturnim radionicama i društvenim igrama.Na završnoj večeri koja je održana u Savudriji službeno su proglašeni rezultati po disciplinama i radionicama i svi sudionici koji su ostvarili najbolje rezultate bili su nagrađeni medaljama. Djeca iz naše županije osvojili su 5 medalja i to iz modeliranja, likovne radionice i playstationu. Natjecatelj UHDDR-a Belišća Jan Sirovec osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju u playstationu, a Mia Vučetić 3. mjesto i brončanu medalju u modeliranju. Iz biljskog UHDDR-a Jakov Kovačević osvojio je 2. mjesto i srebrnu medalju  u playstationu, Karlo Horvat iz Luča osvojio je 3. mjesto i brončanu medalju u playstationu i Barbara Kanjo iz Darde osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju iz likovne radionice.

Nakon završetka igara svi su se sretni i zadovoljni vratili kući.

Koordinator za susrete djece hrvatskih branitelja OBŽ  Josip Vučetić
Tajnik UHDDR-a g.o.Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content