Novosti|

Nastavak međusobne suradnje gradova prijatelja Belišća i Benkovca, koji su 2008. godine potpisali Odluku o suradnji, nastavljen je posjetom delegacije grada Belišća gradu Benkovcu.

Gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić i predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko sa suradnicima boravili su u službenom posjetu gradu Benkovcu od 10. do 12. lipnja 2019. godine, povodom obilježavanja Dana grada Benkovca.

Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Benkovca održana je na utvrdi Kaštel Benković. Nakon uvodnog obraćanja predsjednika Gradskog vijeća grada Benkovca Borisa Ercega i gradonačelnika grada Benkovca Tomislava Bulića, u ime gostujućih općina i gradova nazočne je pozdravio te svim građankama i građanima grada Benkovca čestitao Dan njihovog grada i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ante gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić.

U nastavku službenog posjeta iznimno gostoljubivi domaćini delegaciju grada Belišća upoznali su sa nizom kulturnih, povijesnih, vjerskih i turističkih znamenitosti grada Benkovca, Ravnih Kotara i Bukovice.

Tijekom posjeta razmijenjena su iskustva i stečena znanja od interesa za razvoj lokalnih zajednica te su dodatno učvršćeni temelji za nastavak i jačanje daljnje međusobne gospodarske, kulturne, sportske, turističke i svekolike društvene suradnje između gradova prijatelja Benkovca i Belišća, s osobitim naglaskom i na međusobnu suradnju u izradi i prijavi projekata u svrhu korištenja fondova Europske unije.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content