Novosti iz života udruga|

U subotu, 24. veljače 2024. godine  u prostorijama Hrvatskog doma u Bocanjevcima održana je redovna izvještajna, ali i izvanredno-izborna skupština KUD-a Šokadija Bocanjevci.

Uz članove društva, skupštini su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Bojan Vuksanić, predsjednik NK Hrvatski sokol Bocanjevci Nikola Rašeta, predsjednik MPD Bocanjevački pajdaši Željko Vuksanić, dopredsjednik DVD-a Bocanjevci Dražen Barić i dopredsjednica HKUD-a Valpovo 1905 Ivana Pavoković.

Nakon odabira radnog voditeljstva, uslijedila su izvješća za proteklu godinu iz kojih valja izdvojiti još jednu uspješnu organizaciju trodnevne manifestacije Bocanjevci alaj ste milina, organizaciju kirvajske i pokladne zabave kao i nastupe širom Slavonije. Iz financijskog izvješća je primjetno da se velik dio sredstava uložio u opremu, odnosno dijelove nošnje koji nedostaju. Također, od 2023. godine društvo ima nove voditelje pa je tako Ana Berečić voditeljica folklorne skupine dok je Lara Šimošić voditeljica ŽVS-a Bocanjevčanki.

Uslijedilo je iznošenja plana rada i financijskog plana za 2024, kao i razrješnica dosadašnjim članovima tijela upravljanja društva. Nakon provedene rasprave izabrano je novo vodstvo KUD-a Šokadija pa je tako za predsjednicu KUD-a Šokadija izabrana Danijela Bejić, dok su svoje dosadašnje pozicije zadržali Melani Vuksanić kao tajnica, Lara Šimošić kao blagajnica, odnosno Patrik Piškorjanac i Armenio Vidošić kao dopredsjednici društva.

Skupu se obratila zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković koja je prenijela pozdrave gradonačelnika Dinka Burića te čestitala novoizabranom vodstvu i obećala i dalje potporu Grada Belišća u svim segmentima.

Uslijedila su obraćanja Bojana Vuksanića, Nikole Rašete i Ivane Pavoković koji su također čestitali izabranim osobama, pohvalili rad i djelovanje njihovih prethodnika  te naglasili kako i dalje očekuju jednako dobru suradnju kao i do sada.

Nakon što su iscrpljene sve točke dnevnog reda, predsjedavajuća skupštine Lara Šimošić je zaključila skupštinu.

Bojan Vuksanić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content