Novosti|

U Društvu “Naša djeca” grada Belišća ovaj posljednji mjesec u godini prolazi uz Dane radosti. Već tradicionalno, uključili smo se u manifestaciju “Advent u Belišću” i to programom povodom dolaska svetog Nikole, 6. prosinca. Na otvorenoj pozornici na Trgu Ante Starčevića, djeca su pjesmom, plesom i recitacijama razveselila sve prisutne roditelje i ostale posjetitelje belišćanskog Adventa. U programu su sudjelovala djeca 1. d i 3. a razreda sa svojim učiteljicama Karmen Soldo i Jasnom Čordaš, a osim njihovih razreda, sudjelovalo je još djece s pojedinačnim recitacijama. Voditeljica Emma Torjanac je program završila uz dobro poznatu pjesmu Zvončići. DND Belišće je za svu djecu koja su sudjelovala pripremio prigodne slatke paketiće. Ukupno je sudjelovalo 45 djece.

Predsjednica belišćanskog DND-a Andrea Fekete je 7. prosinca sudjelovala na tematskoj i izvještajno-programskoj skupštini Saveza DND-a Hrvatske. Skupštinu je vodila predsjednica Saveza prof. dr .sc. Aida Salihagić Kadić, dok je drugi dio moderirala dopredsjednica Saveza Sonja Borovčak. Glavna tema bila je “STRATEGIJA 2024. SAVEZA DND HRVATSKE”. Članovi društava “Naša djeca” i ostali prisutni analizirali su i promišljali o tome koji će biti strateški ciljevi Saveza DND za razdoblje 2020.–2024. U radnom dijelu usvojeni su Program rada Saveza DND i Financijski plan za 2020. godinu. Skupština je uključila i novo društvo u Savez, a to je DND Petrijevci te sada Savez društava “Naša djeca” Hrvatske ima 97 članica.

U blagdanskom ozračju bili su i polaznici Dječjeg vrtića “Maslačak” Belišće, točnije odgojna skupine “Loptice” sa svojim odgojiteljicama Ivanom Belcar i Jasnom Anočić te odgojna skupina “Sovice” sa svojim odgojiteljicama Sandrom Glasovac i Brankom Vidaković. Odgojiteljice su i članice Izvršnog odbora DND-a Belišće te su sa svojim skupinama provele likovno-kreativne radionice izrade kuglica za bor. DND je osigurao potreban materijal za radionice, a djeca su se počastila sokovima.

Dani radosti su se nastavili i u Bistrincima, gdje su djeca dočekala Djeda Božićnjaka koji im je podijelio paketiće koje je darovao Grad Belišće, a djeca dramsko-plesne skupine pod vodstvom odgojiteljice Ivane Belcar su izvela prigodan program. Predsjednica DND-a Belišće Andrea Fekete je djecu darivala prigodnim slasticama. U programu je sudjelovalo 10 djece.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili i podržali rad naše Udruge te na taj način razveselili i našu i vašu djecu. Društvo “Naša djeca” Belišće želi svima čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu 2020. godinu uz obilje sreće, mira i obiteljskog blagostanja.

Andrea Fekete, predsjednica DND-a Belišće

            

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content