Novosti|

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće započela je ovogodišnje “Dane tehnike” u vrtiću “Maslačak” u Belišću. Ovogodišnja tema bila je “Izumitelji”.

Zaposlenici vrtića pripremili su starije dobne skupine za naš dolazak od 10. do 12. veljače 2020. pa su najmlađi građani Belišća izradili robote od kartona i nacrtali Fausta Vrančića i Nikolu Teslu (svi smo bili iznenađeni kvalitetom).

U ponedjeljak su Ivana i Dragan pričali djeci o izumiteljima i izumima, a povodom toga u predvorju je postavljena izložba učeničkih radova, a vani izložba fotografija. Što su radili i izumili Vrančić i Tesla bilo je jako zanimljivo i predavanje se slušalo otvorenih usta. Izum padobrana bilo je nešzo veliko, a svi su znali da se padobran koristi u avionu. Zbog toga su svi dobili zadatak obojati stilizirani avion na papiru, izrezati ga i spojiti.

Sljedeći dan Tomislav je prezentirao najnovije tehnološke “izume”: 3D printer, Lego robote, dronove, lebdjelicu, robota koji se smije i igra nogomet, heksapode i “veliko čudo” – lebdjelicu. Zainteresirani mališani nekoliko su puta predavanje prekidali pljeskom. Svi su na dar dobili “čarobnu” narukvicu isprintanu na 3D printeru od filamenta koji na temperaturi mjenja boju.

Treći dan je Zvonimir pričao djeci o raketama i astronautima. Prevo ushićenje je nastalo u dvorištu kada je ispaljeno dvije rakete S6A.

Djeca su nama poklonila prekrasne crteže doživljenih i nezaboravnih trodnevnih tehničkih izuma.

Dragan Francuz, tajnik
Foto: Ivana Francuz

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content