Novosti|

U srijedu, 15. veljače 2023. godine,  u sklopu kanonske vizitacije našem gradu i župi sv. Josipa Radnika u Belišću, đakovačko-osječki pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić u pratnji konvizitatora vlč. Mate Mićana, a u ime nadbiskupa mons. Đure Hranića, posjetio je Grad Belišće.

U Gradskoj upravi goste je dočekala zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković uz pročelnike Domagoja Varžića i Antoniju Andrašek Barić, a među domaćinima bio je i belišćanski župnik fra Marko Neretljak i fra Mirko Mišković, župni i samostanski vikar.

Na početku susreta zamjenica gradonačelnika poželjela je srdačnu dobrodošlicu pomoćnom biskupu i konvizitatoru u svoje i u ime gradonačelnika te pohvalila odličnu suradnju sa župama koje djeluju na području grada Belišća. Upoznala je pomoćnog biskupa s poviješću Belišća te s društvenim, gospodarskim, socijalnim i vjerskim životom, ali i realizacijom planova i projekata za što bolji razvoj Grada i poboljšanje uvjeta života građana.

U razgovoru je istaknuta važnost suradnje župe i Gradske uprave, a pomoćni biskup interesirao se i za socijalnu sliku grada te zahvalio Gradu Belišću i Gradskoj upravi na uspješnoj suradnji i pomoći u životu župne zajednice i financijskoj podršci koju Grad osigurava za njezin razvoj.

Podsjetimo kako je 2018. godine, u sklopu kanonske vizitacije, Grad Belišće posjetio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit monsinjor Đuro Hranić.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content