Novosti|

Centar za kulturu Sigmund Romberg iz Belišća i tvrtka Bel-Press Belišće ove godine pokreću novi glazbeni projekt u gradu Belišću, uz pokroviteljstvo Grada Belišća – Cro Guitar Stars, izbor za najboljeg neafirmiranog gitarista. Potraga za najboljim neafirmiranim gitaristom, odnosno glazbenikom koji nema niti jednu objavljenu pjesmu na nekom od nosača zvuka, trajat će dva mjeseca, a uz atraktivni glazbeni program u izvedbi sastava Rock Masters, sedam finalista predstavit će se stručnom žiriju i publici u velikom live finalu u Belišću, 20. lipnja 2019. godine u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg s početkom u 20 sati.

S ciljem afirmiranja talentiranih zaljubljenika u gitaru, ovo natjecanje pruža priliku gitaristima, očekivane dobi od 15 do 50 godina, da pokažu svoje umijeće u sviranju električne gitare. Prijave trebaju uključivati videosnimku izvođenja gitarske skladbe, u trajanju do 4 minute, uz kratak životopis, koje kandidati šalju na e-mail: prijave@megamuzika.hr, najkasnije do 3. lipnja 2019. godine. Stručni žiri u sastavu Vedran Božić, Adonis Dokuzović, Mario Kovač, Livio Berak i Tomislav Krkač, od pristiglih prijava odabrat će sedam najboljih gitarista koji će se u finalu boriti za titulu najboljeg hrvatskog gitarista.

Osim mogućnosti da se predstave široj javnosti, najbolji gitaristi imat će priliku osvojiti i vrlo vrijedne nagrade, poput vrhunskih električnih gitara i pojačala, kao i snimanje jedne skladbe u studiju Croatie Records.

Propozicije natjecanja objavljene su na web stranici Centra za kulturu www.cks-romberg.hr.

Tea Kozina, ravnateljica CK Sigmund Romberg

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content